top of page
  • businesscentral.hu

A Business Central első éve Magyarországon

Mozgalmas év áll mögöttünk, számos újdonság, szakmai kihívás és elért siker övezi a Business Central magyarországi életútjának első évét. Mostani írásunkban igyekeztünk összegyűjteni mindent, ami 2019-ben történt a Business Central és az AppVision háza táján.

A Business Central első éve Magyarországon

2019. január: Hónapok kétkezi munkáját követően január végén megjelent a Business Central magyar nyelvű változata. Lefordítottunk több tízezer címkét. valamint elkészítettük a mezők vagy funkciók használatáról információt megjelenítő rövid szöveges leírásokat is (ToolTip-ek). A felhasználói felület kihívásain túl az alkalmazás oldalon is komoly fejlesztéseket végeztünk el, így a rendszer megfelel a számlázási rendszerekkel kapcsolatos jelenleg hatályos NGM rendeleteknek. https://www.businesscentral.hu/blog/megerkezett-a-business-central-magyar-nyelvu-valtozata


2019. február: Az AppVision Kft által fejlesztett Business Central lokalizációs programcsomag megszerezte a Certified for Microsoft Dynamics (CfMD) minősítést! A CfMD akkreditáció a Microsoft legmagasabb szintű minősítése, melyet azon független szoftverfejlesztők (ISV) által készített megoldások kaphatnak meg, amik:

  • átmennek a Microsoft által megbízott szakértők által elvégzett szigorú szoftver teszteken,

  • megfelelő számosságú referenciával rendelkeznek.


2019. március: Elindult Magyarország első Business Central bevezetési projektje!


2019. április: Megérkezett a Business Central áprilisi kiadása, melyhez késlekedés nélkül illesztettük a lokalizációnkat. https://www.businesscentral.hu/blog/a-legjobb-8-uj-funkcio-a-dynamics-365-business-central-19-aprilisi-kiadasaban


Az első felhős érdeklődések is megtaláltak bennünket. Több demó környezet kialakítására is sor került, így érdeklődőink a számukra dedikált, 30 napig elérhető tesztrendszerben próbálhatják ki a Business Central képességeit.


Nemzetközi érdeklődők is felfigyelnek a Business Central magyar nyelvű változatára, egy gyógyszergyártó vállalat magyar érdekeltsége választotta a mi megoldásunkat.


Egy megállapodás keretében elkezdtünk kidolgozni egy verzióváltási módszertant, mely segítségével 2017-es vagy annál frissebb Dynamics NAV (Navision) rendszerekről térhetünk át a legújabb Business Central verzióra. A módszertan a Dynamics NAV-ban elérhető funkcionalitás mellett kiterjed az egyedi riportokra, valamint az meglévő adatok teljes körű migrációjára is.


2019. május: Aláírtuk az első ügyfélszerződést, melynek keretében a Business Centralt felhős szolgáltatásként biztosítjuk a felhasználók részére.


2019. június: Éles üzembe állt az első, magyar lokalizációjú Business Central rendszer!


2019. július: Éles üzembe állt az első, 2017-es Dynamics NAV verzióról Business Central-ra frissített rendszer! Néhány izgalmas adat a projekt összetettségéről: 90 felhasználó, 8 telephelyen (szaküzletben), webshop integráció, számos egyedi fejlesztés, teljes adattörténet migrációja (60+ GB adatmennyiség). A pénteki boltzárásokat követően hétvégén elvégeztük az éles migrációt, hétfő reggel a boltok kinyitottak és az eladók immár Business Centralban végezték munkájukat.


2019. augusztus: Újabb ügyfél választotta a felhős Business Central szolgáltatást! Természetesen a kihívás itt sem kicsi: 4.0-ás (10+ éves) Navision-ről ugrunk Business Centralra, teljes funkcionális és adattörténet migrációval.


2019. szeptember: Elkészültünk a módszertannal, amely lehetővé teszi, hogy ügyfeleink bármelyik verziójú Dynamics NAV (Navision) rendszerről Business Centralra tudjanak váltani.


2019. október: Megjelent a Business Central 2019 Wave2 (őszi) kiadása, és bejelentésre került, hogy a Microsoft által üzemeltetett SaaS megoldás 2020 áprilisában végre megérkezik Magyarországra.

Csapatunk bekerült azon cégek közé, akik vállalták a Business Central lokalizációjának folyamatos fejlesztését és fenntartását, azaz a mi megoldásunk biztosan ott lesz az AppSource kínálatában legkésőbb 2020 tavaszára.


Újabb felhős ügyfél, újabb fajta kihívás: 2009-es verziójú, helyben telepített Navision-ről váltunk, fejlesztésektől mentes, törzs- és nyitóadatokkal feltöltött Business Centralra. Ezzel egy időben elvégezve az ügyfél korábbi Dynamics NAV verziójával összekötött SANA Commerce webáruház rendszer frissítését, annak legújabb verziójára.


2019. november: Sikeres éles indulás a teljes funkció és adattörténet migrációval végzett, Navision 4.0 -> felhős Business Central verzióváltásnál.


2019. december: Sikeres éles indulás a fejlesztésektől mentes, törzs- és nyitóadat migrációval végzett Navision 2009 -> felhős Business Central verzióváltásnál.


Nyugodtan állíthatjuk, hogy felkészültünk bármely Dynamics NAV (Navision) verzióról Business Centralra történő verzióváltásra, akár fejlesztés- és adatmigrációval, akár standard funkciókkal, törzs- és nyitóadat migráció mellett.


Az év végére maradt még egy nagyon jelentős mérföldkő: aláírtuk azt a szerződést, amelynek köszönhetően csapatunk kizárólag Business Central ügyfélkörrel dolgozhat tovább. Ezzel komoly lépést tettünk egyik legfőbb célunk elérése felé, miszerint mostantól minden ügyfelünk számára a legújabb technológiákat nyújtó, legfrissebb Business Central kiadást kínáljuk, kivétel nélkül és egységesen.


Válts te is Business Centralra és lépj előre a gazdasági versenyben!

4 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page