top of page

Dynamics NAV (Navision) és Business Central képességek összehasonlítása

A Navision első jelentős termékkiadását a Microsoft 2002-es felvásárlását követően a dániai Vedbaek campusán fejlesztették ki, amely a vállalat legnagyobb fejlesztési központja az Egyesült Államokon kívül. A Microsoft Navision 4.0 olyan fejlesztéseket és kiegészítéseket kínált, amelyek célja a szervezetek versenyelőnyének növelése a globális üzleti színtéren. "A Microsoft Navision 4.0 segítségével rengeteg európai innovációt kínálunk a világnak" - mondta Ren Stockner, a Microsoft Business Solutions – Navision vezérigazgatója. "A Microsoft Navision 4.0 meggyőző bizonyítéka annak a stratégiai befektetésnek, amelyet a Microsoft Európában hajtott végre, és arra a törekvésre, amelyet világszerte képesek vagyunk érétket kínálni a vállalkozások számára."

Nem hiteles fordításban ezekkel a szavakkal jelentette be a Microsoft a Navision 4.0 verziójának megérkezését. 2004. október 18-at írtunk ekkor és kevesen kötöttek volna fogadásokat arra, hogy mára hová fejlődhet a technológia és hová fejlődhet a napjanik legmodernebb üzleti megoldása.

Több internetes forrásra hagyatkozva igyekeztünk egy próbát tenni arra, hogy összefoglaljuk azokat a funkcionális és technológiai újításokat, amelyek végig kísérték a termék életútját  a 4.0-ás verziótól egészen a felhős Business Central-ig.

Az alábbi összehasonlítás funkciócsoportok és verziók mentén szűrhető, de ha mobilon nézed, akkor az adattartalom jellegéből adódóan kihívás lesz áttekinteni a táblázatot. Ezért javasoljuk, hogy ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor ülj le egy laptop, vagy asztali gép és egy jó nagy monitor elé 😊 

bottom of page